Turistièka naklada

povijest • kultura • umjetnost • turizam • prirodne ljepote

Registracija Prijava Jezik: Hrvatski
 

Objavljena je nova knjiga - Hrvatska gastronomija

• 12/06/2013

našoj bogatoj biblioteci priključila se i nova knjiga o tradicionalnoj hrvatskoj kuhinji u kojoj možete saznati sve o povezanosti geografije, povijesti, kulture i gastronomije te autohtone recepte naših baka i mama.
„Kulinarski identitet je jedan od bitnijih čimbenika u promociji turizma određene zemlje. Tako će nam pri spomenu Španjolske na pamet pasti paella, Italije pizza i tjestenina, Grčke gyros, Japana sushi. Primjera je čitav niz. Hrvatska je, pak, zemlja na raskrižju kultura i civilizacija, zemlja raznolikosti, koja se odražava i u njezinoj gastronomskoj ponudi te ne čudi činjenica da u Hrvatskoj možemo razlikovati čak pet gastronomskih regija: Istra i Kvarner, Dalmacija i Dalmatinska zagora, Gorski Kotar i Lika, Zagorje, Međimurje i Podravina te Slavonija i Baranja.“